Düzce-Abant'a bağlandı..!

Özel Haber
Düzce-Abant'a bağlandı..! Düzce-Abant'a bağlandı..!
A- A+

Bolupostası.com haber sitesi olarak 29 Ağustos tarihinde gündeme getirdiğimiz “Bolu Uyuyor, Düzce Abant’a Dayandı” başlıklı haberimizde özellikle şehrin siyasilerine çağrıda bulunarak; Abant-Düzce arasına Sinekli Yaylası üzerinden açılan yola dikkat çekmiştik.

Bu yol açıldığında bundan sonra yaşanacak tartışmanın da Abant, Bolu’nun mu? Düzce’nin mi? Olacağına dikkat çektiğimiz haberde, yol açmak ve genişletmek için yaşanan ağaç katliamının da önüne geçilmesini istemiştik.

Düzce; dün itibariyle Abant’a yol açma çalışmasını bitirirken, şimdi yolun kalitesini arttırmaya hazırlanıyor. Düzce’den başlayarak; Samandere Şelalesi, Sinekli Yayılası ve Abant Gölünü içerisine alacak bir turizm destinasyonu oluşturmaya çalışıldığı iddia edilen bu yol bittiğinde Abant’a özellikle İstanbul’dan gelecek yerli ve yabancı turistler rağbet gösterecek.

Daha önceden Düzce’den sonra Bolu Dağı’nı da aşarak 63 kilometre yol yaparak Abant’a gelen turistler, bu yolun açılmasıyla birlikte 32 kilometre sonra Abant’a ulaşmış olacaklar. Hem de güzergahları üzerinde bulunan Samandere Şelalesi ve Sinek Yaylası’nın doğal güzelliklerinin de keyfini çıkarak. Bu bölgede açılacak yeni yeni tesislerin Düzce tarafında turizmin daha da ekonomik anlamda canlandıracağı iddia edilirken, Abant yolu üzerinde bulunan tesislerin yine bu yoldan en çok olumsuz anlamda etkilenen işletmeler olacağı ifade ediliyor.

Yeni açılan yol ile Düzce-Abant arası 63 kilometreden, 32 kilometreye düşerken, Bolu-Abant arası ise 38.5 kilometre olarak yeniden şekillendi ve Düzce, Abant’a bir adım daha yaklaşmış oldu. Bu yolun açılması noktasında Düzce’de konuyu en fazla takip eden Düzce Safari Off Road Kulübü Başkanı Mehmet Albayrak’ın facebook paylaşımında kullandığı; “Artık bu yoldan tır, otobüs her şey geçebilir” sözleri ise bizim endişelerimizi kuvvetlendiriyor. Düzce Safari Kulübü tarafından ise Abant yol ayrımına “Düzce 32 km” tabelası da hemen çakıldı.

Bolu siyaseti ise yaşanan bu gelişmeler karşısında sessizliğini korurken, Bolu Halkının sahipsizliği bu son olayla bir kere daha ortaya çıktı. Bolu ili sınırları içerisinde yapılan bir yol açma çalışmasına müdahil olamayan Bolu’daki siyasiler uyumaya devam ediyorlar.

Düzce Abant arası yeni yol açılmadan önce 63 kilometre iken bu yol sayesinde mesafeyi yarı yarıya kısalttılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler